30

September

Sprievodca ríšou divnou nepoznanou

Sprievodca ríšou divnou nepoznanou

Už túto sobotu sa na Trenčianskom hrade udeje zvláštny úkaz, ktorý budete mať možnosť zažiť iba raz za rok. Otvoria sa dvere do Ríše divov, kde budete potrebovať zopár tipov, ako si tento fenomén, čo najviac užiť. Zaručujem vám, že vaše myšlienky nebudú vedieť či sú MYŠ alebo LIENKY. Zdá sa vám to divné? Áno, tak to má byť. Volám sa Peťa a pomôžem vám zorientovať sa v ríši divných (sprievodných) aktivít.

Tip č. 1 Usmievavá mrkva, vyškerený pomaranč? Nezľaknite sa.

Ihneď pri vchode do Ríše divov vám padne do oka stôl plný zeleniny a ovocia. Nenechajte sa však zmýliť. Nejde o vitamínovú bombu na zjedenie, ale o inštaláciu Happy audio, s ktorou zažijete jedine výbuch smiechu. Stačí jeden dotyk a rozosmejete nepredstaviteľné.

Tip č. 2 Vydajte sa na QR pátraciu akciu

Na stĺpoch, stenách či iných nečakaných miestach na vás budú číhať QR kódy, z ktorých jeden obsahuje vstupenku na ďalší ročník TEDxTrenčín. Odhodlajte sa a vyskúšajte ho nájsť. Nudiť sa rozhodne nebudete. V QRíši divov spoznáte, čo nás inšpirovalo, odhalíte zákulisie organizačného tímu a pobavíte sa na optických ilúziách. FREE WIFI je samozrejmosťou.

Tip č. 3 Navštívte inú galaxiu

Aby ste sa pozreli do vesmíru, nemusíte prejsť špeciálny výcvik. V ríši divov to, našťastie, funguje jednoduchšie. Nasadíte si okuliare Oculus Rift a už aj sa nachádzate milióny svetelných rokov ďaleko.

Tip č. 4 Žiadne lodičky ani poltopánky

Drahé dámy, drahí páni, spoločenskú obuv nechajte radšej doma. V trenčianskej premiére sa vám predstaví neobyčajné cvičenie na polienkach, ktoré preverí vašu koncentráciu a rovnováhu. Reč je o cvičení pochádzajúcom z Nórska, nazývanom aj Nórsky Gepark. Ak ho budete chcieť vyskúšať, obujte si radšej pohodlnú obuv.

Tip č. 5 Prineste si bledé tričko

Ak chcete vyčnievať z davu, nezabudnite si vlastnoručne potlačiť tričko špeciálnym nápisom. Stačí, ak si prinesiete z domu bledé tričko a razom sa z neho stane originálny kúsok, ktorý sa stane ozdobou vášho šatníka. No a čo, že bude divné? Ak bledé tričko nemáte, môžete si na mieste kúpiť kvalitné, slovenské tričko lokálnej značky Primát a podporiť tak domácu tvorbu.

Tip č. 6, 7, 8 - nekonečno ... vo vymenovaní tipov by som mohla pokojne pokračovať ďalej, ale to už by som prezradila veľa. Príďte sa radšej presvedčiť na vlastné oči, uši a iné zmysly, že ríša divov existuje. A možno už nikdy nebude chcieť byť zase normálny. Neváhajte a kúpte si vstupenky. Míňajú sa svetelnou rýchlosťou.

PS: Viac tipov na mieste. Spoznať ma môžete podľa toho, že budem mať oblečené bledé tričko, moje nohy nebudú zdobiť lodičky, budem sa nahlas smiať a v ruke budem držať smartfón. Ak ma nenájdete, budem pravdepodobne v inej galaxii. Teším sa na vás. : )

Peťa