07

Jún

2. TEDxTrenčínSalón už onedlho. Teraz na umeleckú nôtu

2. TEDxTrenčínSalón už onedlho. Teraz na umeleckú nôtu

Keďže do 3. ročníka TEDxTrenčín nám zostáva ešte niekoľko mesiacov a vy sa už iste neviete dočkať tej čarovnej atmosféry, inšpiratívnych rečníkov a myšlienok hodných šírenia, vymysleli sme niečo špeciálne! TEDxTrenčínSalón, teda známy TEDx event, ale v menšom. :)

1 rečník, 1 hudobný hosť a niekoľko fascinujúcich TED videí. Všetko pod jednou témou – ReštARTuj sa umením. Nielen umelecké duše poteší večer, v ktorom sa snúbi vizuálny, akustický a emocionálny pôžitok. Presvedčíme vás, že umenie, ktoré uvidíte, dokáže chytiť za srdce i racionálne zmýšľajúcich ľudí, ktorí sa nikdy nepovažovali za jeho fanúšikov. Videá zostanú prekvapením večera, ale prezradíme, že možno po ich zhliadnutí začnete vnímať umenie trošku inak ako doteraz.

A rečníkom večera bude ...

Tajomstvom nezostane rečníčka. Môžete sa tešiť na Alicu Kucharovič Gurínovú, ktorá patrí medzi najväčšie výtvarné talenty na Slovensku. Venuje sa animácii, ilustrácii, street artu a interiérovej maľbe. Ako dizajnérku ju nájdete pod značkou Retart, a aby toho nebolo málo, je spoluzakladateľkou medzinárodného festivalu Fest Anča. Najnovšie hranice svojej kreativity rozširuje aj v oblasti VJingu a veľkoplošných projekcií. Na TEDxTrenčínSalón vystúpi s talkom pod názvom: „Umenie má zlaté dno“.

Dostane vás neskutočná hudba

Pre vyčarovanie pohodovej atmosféry a umocnenie kultúrneho zážitku sme pozvali aj fantastického hudobníka a gitaristu Rastislava Belka, ktorý vás uchváti hrou na netradičný hudobný nástroj Hang Drum. Zimomriavky po celom tele zaručené!

Kedy a kde?

TEDxTrenčínSalón na umeleckú nôtu sa uskutoční v piatok, 24.6.2016 o 19:00 hod. v rámci podujatia HALA 2016 v priemyselnom parku Merina v Trenčíne. Vstup je zdarma a k dispozícii budú osviežujúce nápoje, káva, malé občerstvenie, a dokonca sa môžete tešiť aj na grilovačku. Príjemná spoločnosť a inšpiratívne myšlienky sú samozrejmosťou. No viete si predstaviť lepšie strávený večer? Pozývame vás : ).