21

Jún

Do kolečka do kola

Do kolečka do kola

Stále sa opakuje. Začne, trvá a skončí. Niekedy začiatok plynule vystrieda koniec, inokedy naň treba počkať. Hodinky odtikajú, čo majú. Slnko si prejde svoju trasu, koľkokrát je treba. A potom znova. Okruh, nekonečno, začínanie a končenie, neustále opakovanie, uzavretý kruh, striedanie, kolobeh, opätovný návrat na počiatok, to všetko je cyklus.

Cyklus sme si vybrali za tému tohtoročného TEDxTrenčín. Je všade, kam sa pozrieme, je nám blízky. Vidíme ho na púpavách, ktorým opäť hlavy pokryli biele padáky. Alebo na oblohe, keď na nás cez obed páli slnko. Alebo na malom dieťati, ktoré má celý život pred sebou. Aj náš TEDx je cyklus (a zároveň aj naše dieťa, ktoré nosíme v srdci, poznámkových blokoch a počítačoch). Keď sa podujatie skončí, upraceme a popritom diskutujeme, aké to bolo. A plní dojmov už vymýšľame, čo o rok.

Piaty raz a raz

Tento rok nás pri téme Cyklus čaká výročie – 5. ročník TEDx v Trenčíne. Hrdíme sa a veľmi sa z tohto úspechu tešíme (na Slovensku fungujeme každoročne v rámci formátu TEDxMesto v súčasnosti len my a Bratislava, o to väčšiu máme z toho radosť).

5. ročník je pre nás aj niečím novým – vďaka získanej licencii môžeme na podujatí TEDxTrenčín privítať väčší počet návštevníkov. Zároveň sa v nás ozvala potreba robiť veci lepšie, ekologickejšie. Vybrali sme si cestu „zero waste“ a posnažíme sa maximálne minimalizovať vzniknutý odpad. Držme si palce, každý z nás môže byť nula ;)

A čo budeme robiť?

Budeme počúvať, nasávať informácie, rozoberať počuté, skúšať, oddychovať, užívať si deň na Trenčianskom hrade, piť voňavú kávu. A plniť si bruchá i duše do sýtosti. Od rána do večera tu pre vás budú pripravené vystúpenia rečníkov z rôznych oblastí, TED videá a umelecké vystúpenia. Na sobotu 29. 9. 2018 si napíšte do kalendára „neupratovať, idem na TEDx“ a v piatok skoro spinkať, vidíme sa na hrade! Viac info postupne.

Soňa Melová